Microsoft Certified IT Professional: Database Administrator (MCITP: Database Administrator)
Veritabanı Meslek Sertifikalarından biri olan MCITPatabase Administrator belgesine sahip olan bir uzman SQL Server kurulumu, ayarlarının yapılması, veritabanlarının bakımı ve yönetimi, kullanıcı hesapları ve güvenlik politikalarının yönetilmesi ve uygulanması, sunucu ve veritabanlarında sorun giderme ve yedekleme, yedekten kurtarma, felaket senaryoları ve kurtarma planlarının ve operasyonlarının yapılması gibi, sunucunun ve veritabanlarının en iyi performansla 7 gün 24 saat çalışmasını sağlayacak bilgi ve beceriye sahiptir.

MCITPatabase Administrator olabilmek için öncelikle MCTS: SQL Server 2005 sertifikasını almış olmak gerekir.

Ardından aşağıdaki iki sınav başarıyla geçildiğinde MCITP olunur.

1. Exam 70-444: PRO: Optimizing and Maintaining a Database Administration Solution by Using Microsoft SQL Server 2005
2. Exam 70-443: PRO: Designing a Database Server Infrastructure by Using Microsoft SQL Server 2005

Microsoft Certified IT Professional: Database Developer (MCITP: Database Developer)
Veritabanı tasarım ve programlama tarafındaki meslek sertifikasyonudur. MCITP: Database Developer ilişkisel veritabanları modeller ve tasarlar, CLR ya da T-SQL kullanarak tabloları ve kullanıcı tanımlı tipleri, fonksiyonları, yerleşik yordamları diğer veritabanı nesnelerini geliştirir, sorgu yazar ve performans iyileştirmeleri yapar.
MCITP: Database Developer olabilmek için öncelikle MCTS: SQL Server 2005 sertifikasını almış olmak gerekir. Ardından aşağıdaki iki sınav başarıyla geçildiğinde MCITP olunur.

1. Exam 70-442: PRO: Designing and Optimizing Data Access by Using Microsoft SQL Server 2005
2. Exam 70-441: PRO: Designing Database Solutions by Using Microsoft SQL Server 2005 Open License 6.0

Microsoft Certified IT Professional: Business Intelligence Developer (MCITP: Business Intelligence Developer)
Microsoft tarafında iş zekası tasarlayan ve geliştiren uzmanlar için getirilmiş bir sertifikadır. Veri transferi, raporlama ve analiz çözümleri tasarlayabilir ve geliştirebilir.

MCITP: Business Intelligence Developer öncelikle MCTS: SQL Server 2005 BI sertifikasını almış olmak gerekir. Ardından aşağıdaki tek sınavı başarıyla verdiğinizde İş Zekası Çözümleri alanında MCITP olursunuz.