MCT (Microsoft Certified Trainer) Microsoft Yetkili Teknik Eğitmenlik Sertifikası belli bir sınav sonucunda kazanılan bir unvan değildir. Resmi Microsoft Eğitim Programına uygun kurs verebilme düzeyini simgeleyen bu sertifikasyon, öğrenen konumundan, öğreten konumuna geçmek anlamına gelmektedir. MCSE, MCDBA, MCSD gibi çeçitli sertifikaları hak etmiş uzmanlar teknoloji eğitmeni olmak istediklerinde MCT programına dahil olabilirler.

 

MCT Olmak İçin Gerekenler

1. Öncelikle MCP programında yer alan ya da Microsoft Business Solutions Sertifikalarından Birine Sahip Olmak

MCSE, MCSA, MCDST, MCSD, MCAD, MCDBA, MCPD, MCITP, 70-301: MSF Sertifikaları ya da Microsoft Dynamics yeterliliği aranmaktadır. * Business Skills Series için 1 Ekim 2006’dan başlayarak konuyla ilgili IW (Information Worker) yeterliliği ile MCT’ler kurs verebileceklerdir.

2. Eğitimen Sunum Tekniklerinde Yeterlilik

Microsoft’un onayladığı kurumlar tarafından verilen Sunum Teknikleri kursunu başarıyla tamamlamış olmak gerekir.

CompTIA tarafından verilen Certified Technical Trainer (CTT+) sertifikasına sahip olmak da kabul edilmektedir.

Microsoft Former MCT, Cisco, Citrix, Novell, Oracle tarafından belgelenen sertifikalı eğitmenler de onaylanmaktadır.

Akademik Eğitmenlik de bu kategoride kabul görmektedir.

3. MCT Application

Microsoft web sitesinden MCT Application tamamlanmalıdır. Çeşitli ülkelerdeki uygulama farklılıklarına göre CPLS “Microsoft Certified Partner for Learning Solutions” çalışanı olmak bazen zorunlu tutulmakta bazen de avantaj olarak değerlendirilmektedir.

4. MCT Program Onayı

Bütün işlemler tamamlandıktan sonra Microsoft tarafından onay verildiğinde MCT programına katılım sağlanmış olur ve 6-8 hafta içinde MCT Kabul Kiti gönderilir.

Diğer sertifikasyonlardan farklı olarak MCT programına dahil olanlar her yıl unvanlarını yenilemek zorundadırlar. Yenileme için yıllık faliyet puanları değerlendirilmektedir. Belli sayıda kişiye eğitim verme, yeni sınavlar geçme gibi etkenlikler sürekli olarak izlenmekte ve puanlanmaktadır. Bu nedenle MCT Sertifikasyonu aktif bir süreçtir.

MCT Olmanın Sağladığı Avantajlar

MCP programının avantajlarına ek olarak MCT olmanın önemli avantajları vardır.

MCT Kabul Kiti

MCT olduktan sonra 6-8 hafta içinde adresinize yurt dışından postalanan gönderide MCT sertifikası, rozet, kimlik kartı, Microsoft Learning Base Virtual Hard Disk DVD’leri, Metrics That Matter (MTM) kılavuzu ve diğer haklardan yararlanmanız için gerekli açıklayıcı bilgi yer alır. Bir firma gibi Microsoft’un lisanslarını ve kaynaklarını kullanarak eğitim verme hakkınız vardır.

MCT Community Center

Diğer MCT programı üyeleriyle birlikte ortaklaşa kullandığınız iletişim kanalıdır.

MCT Memeber Site Üyeliği

Yeni gelişmeler, kaynaklar ve eğitmen gereksinimlerine hizmet eden hazırlık kaynakları, eğitim ürünleri, yeni test duyuruları ve diğer bilgilere erişim sağlar.

MCT News Grupları

Özel destek ve iletişim sağlar.

MCT Download Center

Microsoft Learning ve Microsoft Dynamics ürün kitaplığına ücretsiz erişim sağlar; tüm ürünleri indirme ve onlardan yararlanma olanağı sağlar.

Metrics That Matter

Eğitmenlik faliyetleri ve katılımcı memnuniyetini izlemek için kullanılır.

Sınav İndirimleri

%45-%20 düzeyinde MCP sınavlarında indirim hakkı vardır.

Serbest E-Learning Erişimi

Özelleştirilmiş eğitimler ve karma eğitimlerde yararlanmak üzere Microsoft’un hazır e-learning ürünlerine erişim hakkı sağlar.

TechNet Plus İndirimi

Ürün desteği, sorun çözme ve planlamada çok önemli kaynak olan TechNet Plus ürünlerinden %20 indirimli yararlanma hakkı vardır.

Microsoft Partner Özel Avantajları

Microsoft İş Ortaklarının sağladığı yazılım, haber ve bilgi erişimi, üyelikler gibi hizmetlerde indirimler ve daha fazla olanaklar.

Microsoft Etkinliklerinde Özel Davet ve İndirim

Tech Ed ve diğer büyük Microsoft organizasyonlarına öncelikli davet ve indirimlerden yararlanma hakkı sağlanır.

MCP Beta Sınavları

Yeni ürünlerin satışa çıkmadan önce sınavlarına erken davet olanağı. Bu sayede her zaman diğer uzmanlardan öncelikli olma ayrıcalığı.

Microsoft Yazılımlarında Öncelik

Beta ürünlerle ilgili etkinliklere davet edilerek ürün sunulmadan önce eğitimini vermeye hazır hale gelme ayrıcalığı.