Oyunun içerisinde bulununan Maden yatakalrını bir şekilde kazdınız ve artık yavaş yavaş,elinizde bu kazmış olduğunuz Madenler birikmeye başladı.
Bir an oturup düşündünüz bu kazılan Madenler ne işe yarıyor veya bu Madenleri alan Oyuncular bunlar ile nler yapıyor ve nerede kullanıyor.Tam işte bu noktada Oyuna Madenciliğin kardeşi olan Üretim giriyor.

Oyun içerisindeki Üretim olayı gerçekten çok karmaşık ama bir okadarda kolay.Her Oyunda olduğu gibi Üretim yapmak ve hakkıyla birşeyleri üretmek başlangıç seviyesindeki bir oyuncu için nerdeyse imkansız.

Zaten Eve Online nın da cezbeden yönü bu değilmi,3-5 Günde hiç bir şeye sahip olamazsınız.Sahip olduğunuzu sandığınız seylerin birer çöp olduğunu anlamanız yakındır.Zaman zaman ve yine Zaman…

Oynamış olduğunuz Oyunun içerisindeki görmüş olduğunuz ve kullandığınız her türden İtemlerin illaki bir yerlerde bir üreticisi ve birde alıcısı olacaktır.

Eve Onlinede görmüş olduğunuz bütün İtemleri Oyuncular üretmektedir.Altınızda bindiğiniz gemiden tutunda ,Kullanmış olduğunuz mermilere kadar herşeyi Oyuncular üretmektedir.

Ve son noktaya geldiniz Nirvana; Nasıl? Ne ile yapılıyor? Neden? Değer mi? türden sorular içinizi kemirmeye başladıysa artık Üretimciliğe girmenin ve el atmanın zamanı gelmiştir demektir.

Evet her yönden üretim gerçekten kar lıdır ve helekide yanında Madencilikte varsa tadından yenmez Walteinizde yakın zamanda güller açar smiling smiley Sevinmeden yaznın kalanınıda okursanız,kolay yoldan paranın olmadığınıda görmüş olacaksınız smiling smiley

ÜRETİM

Oyunda gerçekten fazla çeşitlilikte Ürteim için malzeme bulunmaktadır.Bunların hepsini üretmeyi düşünüyorsanız bu yanılgıdan kısa sürede kurtulsanız iyi olacaktır.

Elinizde yüklüce bir şekilde arkadaşlarınızla veya kendi başınıza kazmış olduğunuz madenler bulunmakta ve bu Madenler gün geçtikçe artmaktadır.

Üretimin en basit kuralı olan Arz ve Talep dengelerini çok iyi gözlemlemeniz gerekmektedir.Çünkü sizin ile beraber Oyunun içerisinde sizden seneler evvel aynı itemleri üretemeye başlamış oyunculara bulunmaktadır.

Piyasa hareketlerini iyi takip ederek hangi ürünü hangi zamanda ne kadar Üreteciğiniz yanıtını bulduğunuz anda,Pandoranın kutusunuda açmış olursunuz.

Üretimdeki en basit kavramlardan bir taneside Satarken Kar elde etmek değil,Üretirken yani işin başlangıcında karlı bir Üretim yapmaktan geçmektedir.Tabikide Üretiiğiniz Ürünlerde amme hizmeti yapmayarak Kar elde etmek istiyosanız.

Üretim için İyi bir Market ve Piyasa takipçisi,iyi bir Madenci ve gerçekten iyi üretim yapabilmek için azım sanamıcak paralara ihtiyacınız olduğunuda unutmayın .

Bize üretim için ne lazım ;

• Blueprint: BPO – Blueprint Orijinal veya BPC diye adlandırılan üretim şablonları lazım.

• Hammadde: Üretim Planlarında belirtilen yani Blueprint in üretim için istemiş olduğu malzemeler ve madenler.

• Skills: Üretim için gerekli olan ve yine Blueprint lerdede ayrıca ürewteceğiniz malzeme göreye ekstra Skiller ve beceriler.

• Üretim Fabrikaları : Oyun içerisinde hem İstasyonlarda yani oyunun size tanımış olduğu ve nerdeyse herkeze açık olan yerlerde, Yada POS diye adlandırılan ve Oyuncular tarafından kurulmuş fabrikalarda Üretim için
özel bölümler bulunmaktadır.

• Sanayi : Bulunmuş olduğunuz istasyon şekline dayalı olarak her İstasyonun belli özellikleri mevcuttur.Üretim için kullandığınız bir istasyonda ,Geri döüşüm tesislerinin ne kadar kaliteli olabileceği farklıdır.Bunlara ileride kısaca deyineceğim.

Peki bize Skill olarak neler lazım :

• Industry (Sanayi): Fabrikalarda üretim için gerekli olan zamanı düşürürür.Her kasmış olduğunuz level basına % 4 lük bir zaman tasarufu kazanmış olursunuz.

• Production Efficiency ( Üretim Verimi ): Bu Skill sayesinde Üretim esanasında sizden istenen Metaryal ve Madenlerin adetlerini düşürebilirsiniz.Her bir leve basına % 4 lük bir kazancınız olavaktır.(Bu skill i kullana bilmeniz içnde ayrıca Industry levelınız en az 3 olması gerekmketedir ).

• Mass Production ( Seri Üretim ): Birden fazla Üretim Slotlarını kullanmak için ksamanız gerekn bir skill dir.(Bu skill i kullana bilmeniz içnde ayrıca Industry levelınız en az 3 olması gerekmketedir ).

• Advanced Mass Production ( Gelişmiş Seri Üretim ) : Daha hzılı ve daha fazla sayıda üretim yapmak istiyorsanız kasmak zorunda olduğunuz bir Skill dir.(Bu skill i kullana bilmeniz içnde Mass Production level 5 olması gerekmketedir ).

• Supply Chain Management ( Tedarik Zinciri Yönetimi ): Yapmış olduğunuz üretim işlerini uzaktan yönetmenize yarayan ve üretim yaptığınzı istasyona gitmeden işlerinizi başka bir yerden yapmanıza olanak sağlıyan bir skill dir.(Bu skill i kullana bilmeniz içnde Mass Production level 4 olması gerekmketedir ).

– Level I :aynı güneş sistemi içinde bulunan alanı kapsar.
– Level II: beş Jump yani atlama mesafesindeki bir alanı kapsar.
– Seviye III: 10 Jump mesafedeki uzaklıklara erişmenizi sağlar.
– Seviye IV: 20 Jump mesafedeki uzaklıklara erişmenizi sağlar.
– Seviye V : Bulunmuş olduğunuz bölgenin tümüne erşim sağlar.

Yeter Üretim Zamanı Gelmedimi;

Üretim için gerekli olan şeyleri tammaladığınız ve bir oranda belli bir nokataya geldiğinizi var sayıyorum.Üretim için gerekli olan üretim şablonları ile başlıya biliriz.

BluePrint ler ;

Oyunda Blueprint Orjinal ve Bluprint Copy olarak 2 adet üretim şablonu bulunmaktadır.

BPO olarak adlandırılan yani Blueprint Orjinal in kısatlması olan şablonlar oyundaki sonsuz üretime sahip en değerli üretim şablonlarıdır.
BPC diye adlandırılan ise yani orjinal bir BPO dan kopyalama işlemi ile çoğaltılan ve belli bir adet kısıtlaması olan üretim şablonlarıdır.

Elinizde bulunan bu üretim şablonlarının info penceresine tıklıyarak sizden Üretmek istediğiniz itemler için ne türde Skillere ve Malzemeler ihtiyacınız olduğunu belirten bir
info penceresi açılacaktır.

Elinizdeki Üretim şablonu ister Kopya olsun istersede Orjinal bir şey fazla fark etmiyecektir.Sadece bu şablonların ne kadar işlendiği ve ne kadar kaliteli olduğu öenemlidir.Tabi Skilleride görmezden gelmmek gerekmektedir.

Elinizde ne kadar Kaliteli bir Üretim şablonu varsa ,Üreteceğiniz itemlerinde sizden istemiş olduğu maliyetler her oranda düşecektir.

Başlangıçta Orjinal Üretim Şablonları bulmanız gerçekten zor dur ,nedeni ise gerçekten çok pahalılar ve nerdeyse oyunun en değerli itemleri de diyebilirm.Başlangıçta siz bu Orjinal Üretim Şablonlarındna alınmış olan Kopyaları kullanmaya başlıyacaksınız.

Merak etmeyin onlarında kalitesinde en ufak bir fark yoktur.Sadece belirttiğim gibi bo kopyalar ile sınırlı sayıda üretim yapa bilirsiniz.

Peki herşeyimiz tamam bir istasyondayız ve bir malzeme üreteceğiz ;

Bulunmuş olduğunuz İstasyonda Industry (Sanayi) açık halde ise,yapmanız gerekn adımlar bundan sonra epeyce kolaylaşacaktır.

Üretim için gerekli olan zorluk seviyelerini bir bir geçerek geldiğiniz bu noktadan sonra artık bir şeyleri üreterek ufak çaplı kazançlar elde edebilirsiniz.Bulunmuş olduğunuz istasyonda SCIENCE & INDUSTRY sekmesine ,İstasyonda bulunan sağ üst köşedeki vermiş olduğu hizmetlerden ulaşabilirsiniz.

Gerçekten ÜRETİM zamanı Yeter smiling smiley

•Elinizde var olan BPO veya BPC ye Mause ile sağ click yapın açılan sekmeden MANUFACTURING i tıklıyarak açın.

•Açılan pencerede INSTALLATION sekmesinden PICK INSTALLATIOUN diyerek gerekli olan malzemelerin yükleneceği ve işleneceği Üretim Slotunu seçin.

•Açılan pencerede size Üretim için açık olan Üretim Slotları gözükecektir.NOW yazan sekmeyi tıklıyarak üretim yapacağımız slotuda seçmiş oluyorsunuz.

•Kısa bir yüklemenin ardından açılan pencere ise size elinizde bulunan Malzemelerin,Skillerin,Üretim Zamanlarının,İsteniyorsa Üretim için ödemeniz gereken Üretim Maaliyetlerini belirten son sayfayada gelmiş bulunuyorsunuz.

Burada herşey yolunda ise ver gerekli olan herşeye sahip iseniz DELIVER diyerek Üretim için hazırlamış olduğunuz Malzemeleri ve BluePrint inizi Üretime doğru
göndere bilirsiniz.

•Üretimin en son aşamasında açılan pencerede size bu vermiş olduğunuz İtemleri ne zaman alacağınıza dair bir zaman bulunmaktadır.Zamanın bitimi ile gidip Üretime vermiş olduğunuz İtemleri artık alabilirsiniz.

Artık bir Üretimcisiniz Tebrikler !

Bundan sonrası tamamen sizin Oyundaki Online Sürenize ve Oyundaki kazanmış olduğunuz Tecrubenizle sekillenecektir.Başta belirttiğim gibi Üretim işi Oyunun en karmaşık ve en uzun soluklu işlemidir.

Tek başınıza Üretimci olabilirsiniz ama herşeyde olduğu gibi,Bu işide adam akıllı yapa bilmek için ,bu işler için Organize olmuş Şirketlerde oyun içerisinde bulunmaktadır.Bu Şirketler sayesinde hedeflerinize daha kolay ve sıkıntısız bir şekilde ulaşacağınızdan süpheniz olmasın.Bunları göz önüne alarak Üretimci olacak veya Üretim ile ilgilenmek isteyen arkadaşlara bu yazdıkalrımın Başlangıç Düzeyi için yeterli olacağı kanısındayım.