Bu makalede sizinle yönetim paneli cpanel olan hostingde wordpress sitenizin unutulan yada hacklenen wp-admin şifresini nasil resetleyebiliceğinizi paylaşıcam.

Her wordpress sitesinin bağlı oldugu bir mysql veritabanı olduğundan diğer methodları es geçip direk ana verinin bulunduğu mysql veritabanı tablolarından düzeltme işlemini gerçekleştiricez. Bu makalede günümüzde en fazla kullanılan yönetim paneli olan cpanel üzerinden resimli örneklerle kurtarma işlemini görsel olarak anlatıcam.

Adım 1

Öncelikle ftp nizde yada dosya yöneticinizde bulunan wp-config.php dosyasını notepad yada notepad++ ile açıp database ismini ögrenmeniz gerekmektedir. Bunu yapmanızın sebebi hostinginize ait bir subdomain yada birden fazla database bağlantısı kullanan yapı varsa sizin hangi database içerisinde şifre resetleme işlemi yapacağınızı ögrenmek.

Adım 2

Cpanelinize giriş yaptıktan sonra ilgili hostinginizin databases kısmından phpmyadmin sekmesine giriş yapmanız gerekmekte.

phpmyadminPhpmyadmin e giriş yaptıktan sonra wp-config.php dosyasından ismini ögrendigimiz veritabanı tablolarına giriş yapıyoruz. Genelde görüceginiz defaultta gelen database tablo ön ekleri ” wp_” olmalı. Bu tablolar içerisinde “wp-users” tablosunu bulup “browse” secenegini tıklıyorsunuz.

resetpassword1

Açtıktan sonra şifresini kurtarmak istediğiniz kullanıcının yanındaki edit (kalem) işaretine tıklıyorsunuz

resetpassword2Sonraki görüceginiz ekran şu şekilde olmalı

resetpassword3Bu tabloyu gördükten sonra değiştirmeniz gereken satır user_pass satırıdır. Bu satirda bir cok gelişigüzel karakter görebilirsiniz. Bunun sebebi wordpress in şifreleri MD5Hash olarak saklamasından kaynaklanmaktadir. Buraya istediğiniz şifreyi belirleyebilmek için şifrenizi MD5 generators lerden online olarak yada local olarak şifre üreterek yapabilirsiniz. Online olarak yapmak isterseniz http://www.md5.cz/ linkinden yararlanabilir , local olarak şifrenizi üretip uygulamayı istersenizde “jawascript md5” programını yada benzer bir programı yüklemeniz gerekmektedir.

Şifre ürettikten sonra ürettiginiz şifresi degiştirmek istediginiz kullanıcının stununa girip kaydet demeniz yeterli.

Bu işlemlerin hepsini yaptıktan sonra şifrenizi başarılı bir şekilde değiştirmiş olucaksınız. Yeni şifrenizle artık problemsiz bir şekilde wp-admin sekmesinden sitenizin admin paneline erişebilir , istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

Umarım yararı dokunmuştur 😉