BGYS 27001 Nedir

ISO/IEC 27001

ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi uluslararası geçerliliği olan bir güvenlik standardıdır. Kamu kurumları, özel işletmeler, ticari ve sivil toplum kuruluşları için için BGYS’nin uygulama, kurulum, gözetim ve sistem iyileştirme aşamalarını kapsar.

Günümüzde birçok işletme, kritik ve kritik olmayan bir çok sürecini bilgi teknolojileri sistemleri ile desteklemekte. Bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarına, hacklenmelerine, veri kaybına, gizlilik ihlallerine ve siber terör saldırılarına karşı savunmasız kalma ihtimali işletmeler için güvenlik riski oluşturmaktadır. Bu saldırılar bireysel olabildiği gibi örgütlerce de gerçekleştirilebilmektedir. Saldırıların sonucunda şirketlerin Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirliği zarar görebilir ve işletmeler güven kaybı, finansal zarar ve itibar kaybı ile karşı karşıya kalabilir.

ISO/IEC 27001 Önemi

İşletmeler bilgi güvenliği açısından doğrudan hedef görülmeselerde, bilgi teknolojileri süreçlerinde meydana gelebilecek bir hata işlerinizi aksatabilir ve bu da pazarda rakiplerinize avantaj sağlayabilir.

ISO/IEC 27001, verilerinizin gizliliğinin korunması, sistem entegrasyonu sağlanması ve IT sistemlerinin erişilebilirliğini geliştirmek için sistematik bir yaklaşım sunar.

Kazançlar;

  • Artan bilgilerle birlikte sistem güvenliğini sağlar.
  • Müşterilerinizin ve iş ortaklarınızın size karşı olan güvenilirliğini arttırır.
  • İş sürekliliği ile birlikte firma dayanıklılığınızı arttırır
  • Müşteri bilgi güvenliği gereksinimlerini karşılamanıza yardımcı olur
  • Şirket risklerinizi değerlendirebilmeniz için sistematik bir yapı sunar.