Selam,

Sharepoint kurulumunda preparation tool yüzünden 20++ küsür saatini harcamış birisi olarak , microsoftun hatasından kaynaklı bu problemin cok basit bir cözümü bulunmakta. Bununla ilgili bilgileri paylaşayim başkaları benim gibi ugraşmasın :))))

Öncelikle Toolu administrator çalıştırdıgınızda “Server manager” çalıştırılamadı yada bulunamadı gibi bir hata alıyorsanız bu hatanın giderimi için C:\Windows\System32 veriyolu altındaki “ServerManager.exe” nin ismini “ServerManagerCMD.exe” olarak degiştirmeniz gerekmektedir. Yeniden adlandırma işlemi için ilk öncelikle gizli dosyaları acmanız gerekmekte sonra ilgili dizinde yetkili olmadıgınızdan dolayi orjinal dosyayi masaüstüne kopyalayip yeniden adlandırıp tekrar system 32 altina atmanız gerekmektedir. Bu işlemler sonrasinda program aşagıdaki gibi çalışıcaktir. Ekran Alıntısı

Sonraki hatamız ise iis yapilandirmasında Preparation tool un takilip işlem yapmayip saatler sürse dahi işlem yapiyormuş gibi görünmesi (ben 22 saatten sonra pes ettim 🙂 ) Bu proglemin cözümü ise daha basit. Sonsuz döngüye girdiginde Preparation tool bu şekilde yapmanız gereken şey sadece server manager i kapatip yeniden başka bir server manager acmak   bu işlemleri yaptiginizda kurulumun problemsiz bir şekilde devam ettigini görüceksiniz.

 

Umarım yardımcı olabilmişimdir.