Bu yazida host dosyasina domain isimleri için ip girişi yapilarak yasakli sitelere erişimin nasıl yapilabiliceginiz anlaticam.

Öncelikle yasakli olan ve giriş yapmak istedigimiz siteye msdos komut işleminden ping atip siteye ait ip yi ögrenmemiz gerekmekte. Bunun için öncelikle msdos komut işlemini açiyoruz.(başlat>caliştir>cmd komutu>enter)

Msdos komut işlemini açtiktan sonra yasakli olupta girmek istedigimiz siteye “ping alanadi” şeklinde aşagıdaki resimdeki gibi ping atip cevap veren ip adresini ögrenmemiz gerekiyor(cevap veren ip adresi sitenin sunucu ip sidir yada kendi ip sidir)

Domain isimlerine karşilik gelen ip adreslerini bu şekilde ögrendikten sonra bu ip adreslerini hosts dosyasina girmemiz gerekicek. Host dosyasinin çeşitli işletim sistemindeki yerleri şu şekildedir.

  • Windows 95/98/Me: WINDOWS\
  • Linux: /etc
  • Mac OS 9 ve daha öncesi: System Folder: Preferences
  • Mac OS X(*): /private/etc

Resimlerdeki örnegi windows7 işletim sistemi kurulu bilgisayardan vericegimiz için hosts dosyasinin tam veriyolu C:\WINDOWS\system32\drivers\etc da bulunmaktadir.

Hosts dosyasini bulduktan sonra hosts dosyasina sag tıklayip birlikte ac ile “notepad” olarak aciyoruz. Notepad olarak acildiktan sonra host dosyasinin en sonundaki satira ilk ip adresini sonra ilgili domain adını yaziyoruz örnek: 208.117.236.69  www.youtube.com , 208.117.236.69  youtube.com gibi.

Bu işlemleri yaptiktan sonra yasakli siteleriniz problemsiz bir şekilde acilicaktir.

Kolay gelsin ;