Merhaba;

Bildiginiz üzere htc desire s ve diger desire telefon modellerinde icecream güncellemesini ilk önce cıkarıcagını sonra uyumsuzluk sorunu yüzünden cıkarmıyıcagini isteyen kullanıcıların gerekirse manuel olarak kendilerinin yükleyebilicegi ile ilgili aciklama yapti. Bu makalede Htc desire s marka telefonumuzu nasıl icecream 4.0 a yükseltebiliceginiz ile ilgili görsel olarak resimlerlede bilgi vericem.

Öncelikle bu işlemi yapmadan önce tüm verileriniz geridönüşümü olmuyacak şekilde siliniceginden yedeklerinizi almanız gerektigini onemle hatirlatma geregi duyuyorum. Bunun için mybackuppro programını telefonunuza yükleyerek telefonunuzun tüm yedeklerini almanız ,  aldıktan sonra icecream yüklemesi yapildiginda restore secenegi ile tekrar geri yükleyebilirsiniz. Bu programın bi ücretli versiyonu birde 30 günlük deneme versiyonu bulunmaktadir. 30 günlük deneme versiyonu ile bu işlemi problemsiz bir şekilde gercekleştirebilirsiniz.

İce cream sandwich yükseltimi adımları

Öncelikle htcdev sitesine girerek karnel source code secenegini seciyoruz.

 

 

 

 

 

 

Sonrasinda acilan sayfadaki arama bölümünden telefonunuzun markasını ve güncellemesini yapmak istediginiz 4.0 versiyonunu seciyorsunuz. Telefonunuz için güncelleme cıkmıssa bu sitedeki arama motorundan bulabilirsiniz. Htc desire s için 400++ mb lik bir dosyayı .rar şeklinde cekmekte. Bu dosyayi bilgisayara indirdikten sonra winrar programı ile bu dosyayi sıkıştırılmış halden cıkartmanız gerekiyor

 

 

Sonrasinda indirdigimiz güncellemeyi telefona bilgisayardan yüklüyücegimizden dolayi htc sync programını bilgisayarımıza indirip programı actiktan sonra telefonunuzdan eşitleme secenegini tıkayip okey dediginizde telefon otomatik olarak bilgisayardaki bu programla iletişime gecip driverini bilgisayara yükledikten sonra eşitmelesini gercekleştiricek. Eşitleme işlemi gercekleştirildikten sonra bir sonraki aşamaya gecicez.

 

 

 

Güncelleme işlemi için rardan cıkardıgımız dosyanın içindeki exeyi caliştiriyoruz. Exe caliştiktan sonra oradaki uyarıları dikkate alarak ileri ileri dediginizde kurulum işlemi başliyor. Kurulum işlemini başlatmadan önce şarjının %30 civarında oldugundan emin olun. Kurulum işlemi başladıgında telefonunuzda htc yazisi cıkıcak ve telefonla hiçbir işlem yapamıyıcaksınız. Bu sürec içinde bilgisayarla telefonun baglantısının kesilmemeside cok önemli.

 

Yükleme işlemi yaklaşik olarak 30 dakika civarında sürmektedir. Bu işlem bitiminde telefonunuz restart olup acilicak. Telefonunuz acildiginda dilerseniz backup programı ile aldiginiz tüm yedekleri restore işlemi ile yeniden yükleyebilirsiniz. Telefonunuz bu sekilde güncellemiş olucak. İcecream sandwich yenilikleri için ilgili forumları takip edebilirsiniz. Umarım makele işinize yaramıştır.