Uzun bir süredir web sitelerine zararlı kodlar ekleyerek ziyaretçilerinize ve diğer sitelere bulaşmaya çalışan iframe virüsünden ve kurtulma yollarından daha önce bahsetmiştik.

Google ve diğer bazı güvenlik firmaları sayfalarda iframe ve benzeri zararlı kodlar bulunan web sitelerini “saldırgan site” olarak tanımlamakta ve girişlere izin vermemeye çalışmaktadır. Bundan kurtulmanın yolu öncelikle web sayfalarınızı bu gibi zararlı kodlardan temizlemek ve bu durumunun düzeltilmesi için ilgili firmaların prosodürlerini yerine getirmek.

Uygulanacak Adımlar

  1. Öncelikle yapmanız gereken web sayfalarını buradaanlatıldığı gibi bu gibi zararlı kodlardan temizleyiniz. Bu işlemi yapmadan ve sayfalarınızda zararlı kod bulunmadığından emin olmadan diğer adımlara geçmeniz bir çözüm sağlamaz!
  2. Google Webmaster Tools sayfasına giriniz.
  3. Sitenizi Ekleyin / Add Site Düğmesine tıklayıp sitenizi ekleyin.
  4. Devam / Contune düğmesine basarak devam edin. karşımızıza site doğrulaması çıkacak.
  5. Doğrulama yöntemi olarak “Meta Etiketi” veya “Html Dosyası” seçeneklerininden birini seçerek yönergeleri takip edin.
    Tercihimiz basit olması sebebi ile “Html Dosyası” doğrulamasını kullanmak. Bu seçeneği seçtiğimizde “google248ebc55e3180ajc.html” gibi bir dosya adı vererek sitemize bu sayfayı koymamız istenecek.
    Dosyayı oluşturmak için masaüstüne sağ tıklayıp yeni bir metin dosyası oluşturun. Bu dosyanın adını ve uzantısını google’un size verdiği dosya adıyla aynı yapın ve dosyası web sitenize gönderin.
  6. Sitemizi eklediğimizde google bize bu sitenin saldırdan site olarak tanımlanmış olduğunu gösteren bir uyarı gösterecek ve bu durumdan kurtulmak için önerilerde bulunacak.
  7. Bu site kötü amaçlı yazılım dağıtıyor olabilir. Daha Fazla Bilgi” bu alandaki Daha Fazla Bilgi linkine tıklayarak “Kötü niyetli yazılımları veya kötü niyetli yazılım bağlantılarını sitemden StopBadware.org’un Web Siteleri için Güvenlik İp Uçları doğrultusunda kaldırdığımı onaylıyorum.” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyerek aşağıdaki kutucuğa “Web sitemden bulunana zararlı kodları temizledim, lütfen bu durumdan sitemi kurtarınız” yazıp  “İnceleme Talebinde Bulunun” düğmesine tıklayınız.
  8. Gerekli incelemenin ardından eğer web sitenizde zararlı kod bulunmuyorsa bu durumdan 3-5 saat içinde kurtulacaksınız.